Health Kliniek staat voor u klaar!

Wat is Dry Needling

Dry Needling is een moderne behandeltechniek binnen de fysiotherapie, gericht op het verlichten van spierpijn en het verbeteren van spierfunctie. Deze methode maakt gebruik van dunne acupunctuurnaalden die direct in de spierknopen, bekend als triggerpoints, worden ingebracht. Het doel is om deze knopen te ontspannen en zo pijn te verlichten. Dry Needling is gebaseerd op Westerse anatomische en neurofysiologische principes en moet niet worden verward met acupunctuur, dat is gebaseerd op traditionele Chinese geneeskunde en werkt met een ander concept van energiebanen en acupunctuurpunten.

Onze Aanpak

Onze praktijk benadert Dry Needling als een onderdeel van een integraal behandelplan, afgestemd op de individuele behoeften van elke patiënt. Wij combineren deze techniek vaak met manuele therapie, oefeningen en adviezen voor een optimale herstelervaring. Tijdens een initiële consultatie beoordelen we uw specifieke situatie grondig om vast te stellen of Dry Needling een geschikte behandeling voor u is. Indien gekozen wordt voor deze methode, zullen onze gespecialiseerde therapeuten de behandeling zorgvuldig en veilig uitvoeren, gericht op het effectief aanpakken van uw pijnklachten.

Wanneer heb ik Dry Needling nodig?

Dry Needling kan een effectieve behandeling zijn voor mensen die last hebben van chronische spierpijn of acute spierklachten die niet lijken te verbeteren met traditionele behandelingen. Het is bijzonder nuttig voor patiënten met pijnlijke spierknopen, ook wel myofasciale triggerpoints genoemd, die vaak de oorzaak zijn van pijn die uitstraalt naar andere delen van het lichaam. Deze techniek is ook effectief in het behandelen van sportblessures, overbelasting en spierspanning die resulteert uit verkeerde houdingen of bewegingspatronen. Als u te maken heeft met aanhoudende spierpijn of stijfheid, overleg dan met een van onze therapeuten om te bepalen of Dry Needling een geschikte behandelingsoptie voor u kan zijn.